Contacteaza-ne: +40 761 604 538 | E-mail: contact@joyorscooter.ro

Cum sa alegi trotineta electrica JOYOR potrivita nevoilor tale?

Ce ar trebui sa iei in considerarea atunci cand vrei sa achizitionezi una? Care sunt diferentele dintre trotinetele electrice Joyor? De ce trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o trotineta electrica?

Sunt intrebari pe care le primim in fiecare saptamana si la care incercam sa raspundem cat mai complet. Astfel oferim utilizatorului cel mai potrivit produs nevoilor sale. In prezent, punem la dispozitie 6 serii de trotinete, fiecare cu aproximativ 2 modele, deci plaja de alegere este destul de mare. De la trotinete usoare, ideale pentru adolescenti si femei si pana la trotinete grele (46kg) potrivite pentru barbati, de la trotinete pentru relaxare pana la trotinete pentru naveta, avem de toate. Vom incerca sa trasam cateva linii generale care te vor ghida in alegerea unei trotinete.

Vezi AICI si formularul privind alegerea unei trotinete unde expertii nostri te vor consilia in functie de nevoile tale.

Trotinetele electrice Joyor, spre deosebire de alte branduri, sunt construite de compania Joyor care se focuseaza doar pe dezvoltarea tehnologiei din domeniul trotinetelor electrice. Toate eforturile sunt indreptate catre livrarea unor produse care sa raspunda nevoilor tuturor utilizatorilor.

Cum sa alegi trotineta electrica JOYOR potrivita nevoilor tale?

Ce ar trebui sa iei in considerarea in alegerea unei trotinete electrice?

Atunci cand compari trotinetele electrice Joyor cu alte branduri, trebuie sa iei in considerare faptul ca toate specificatiile tehnice mentionate de Joyor sunt rezultate in urma testelor efectuate cu un utilizator avand o greutate de 75kg, pe teren drept, fara vant si cu o viteza medie de 20-25km/h.

Toti acesti factori influenteaza performanta trotinetei electrice. In functie de greutate, tipul de teren si alte conditii, fiecare utilizator poate obtine rezultate diferite.

Daca doresti sa iti cumperi o trotineta electrica, trebuie intotdeauna sa iei in calcul doua categorii mari de factori:

  1. Factorii invariabili: factori pe care nu ii poti schimba / ajusta intr-o perioada scurta de timp:
    • greutatea utilizatorului
    • tipul de teren sau traseul zilnic
    • distanta medie parcursa intro zi pe care trebuie sa o acoperi cu o incarcare de acumulator.
  2. Factorii variabili: preferintele personale ale utilizatorului care pot fi schimbate pe parcurs:
    • viteza si puterea motorului
    • design
    • siguranta si confort
    • portabilitate.
Joyor romania

Inainte de achizitiea unei trotinete electrice este bine de stabilit care sunt factorii invariabili. De exemplu, daca greutatea utilizatorului ajunge la 100kg si distanta parcursa este de aproximativ 40km cu zone cu panta, nu ii vom recomanda niciodata un model super usor, cu acumulator mic si motor de 250w. In extrema cealalta, nu vom recomanda niciodata unei femei o trotineta care cantareste peste 20 kg. Ati prins ideea, trebuie gasit un mix intre nevoile reale si dorintele utilizatorului.

Factorii invariabili:

Greutatea utilizatorului

In primul rand, trebuie luata in considerarea greutatea utilizatorului. Aceasta este in legatura directa cu puterea motorului necesara pentru o deplasare eficienta. Cu cat puterea motorului este mai mare, cu atat poate suporta o greutate mai mare fara a fi afectata functionarea. Daca esti un utilizator cu o greutate ridicata >90 kg, ia in considerare un motor de 500 – 1000w.

Tipul de traseu

In al doilea rand, gandeste-te la traseul pe care il vei parcurge zilnic si tipul de teren pe care il vei traversa. Acest factor este important pentru a determina puterea motorului, greutatea maxima a trotinetei electrice, dar si dimensiunea rotilor. Cu cat puterea motorului este mai mare, cu atat va putea urca mai repede o panta. Daca la asta se adauga si o greutate mai mare a trotinetei / utilizatorului, motorul este supus la un efort mai mare, iar eficienta acestuia in panta va scadea. Dimensiunea rotilor este importanta pentru gradul de confort, iar tipul acestora (pline / pneumatice) contribuie major la absorbtia trepidatiilor.

Daca ai un traseu cu multe pante, recomandarea noastra este sa te orientezi care modele cu motor de 500w si roti pneumatice.

Daca esti un utilizator care cantareste sub 65kg, atunci te poti orienta catre modelele mai usoare:

Daca traseul este unul cu multe denivelari, atunci iti recomand sa te uiti la trotinetele electrice cu roti de 10 inch, pneumatice, care asigura un confort sporit. Totodata, ia in considerare sa te uiti si la suspensii: alege o trotineta care are suspensii pe arc si nu in tija.

Autonomie

Daca ai de parcurs zilnic mai putin de 25 km, atunci nu ai de ce sa iti faci griji, caci orice model de trotineta electrica Joyor te va ajuta fara sa fie nevoie sa reincarci. Daca distanta este mai mare de 25 km, atunci ai nevoie de o trotineta cu o autonomie mai mare. Autonomia este data de capacitatea acumulatorului. Vezi mai jos care sunt autonomiile medii pe care le pot parcurge trotinetele electrice Joyor.

Acum ca ti-am ghidat pasii in alegerea unei trotinete electrice si ti-am aratat la ce ar trebui sa te uiti cand iti vei achizitiona una, iti vom mai da cateva ponturi de care ar fi bine sa tii cont.

  1. Toate modele dintr-o serie Joyor au acelasi design, singura diferenta o reprezinta specificatiile tehnice care se refera la acumulator sau tipul de suspensii.
  2. Cu cat trotineta este mai puternica, cu atat este mai grea.
  3. Trotinetele electrice Joyor permit atasarea unui sezut (scaun) pentru o deplasare si mai confortabila. Atentie! Aceasta modificare introduce trotineta electrica Joyor in categoria mopedelor si intra sub incidenta legislatiei rutiere – necesita inmatriculare.
  4. Toate trotinetele Joyor, mai putin Joyor Arlechino (H1) au cel putin un sistem de suspensie.

Particularitati ale trotinetelor electrice Joyor

Joyor Arlechino (H1)

Cea mai usoara trotineta electrica Joyor, recomandata pentru copii si adolescenti. Super usoara si usor de transportat in mijloacele de transport in comun! Dincolo de aspectul jucaus, aceasta trotineta electrica nu este de jucarie! Este dotata cu far, display si frana electromagnetica, fiind construita pentru utilizatorii care doresc ceva ultra-usor si care nu au distante mari de parcurs.

trotineta electrica Joyor Arlechino

Seria Allegria (F)

In comparatie cu Arlechino, este mai rapida, mai puternica si capabila sa acopere distante mult mai mari. Modelul Allegria este prevazut cu roti de 8 inch – pneumatic pe fata si cauciuc plin pe spate, suspensii mai confortabile, iar modelul F5S+ are suspensii si pe spate, ceea ce ii adauga la greutate inca 500gr. Comparativ cu modelul Unico sau Voyager, trotineta electrica Allegria are un sasiu mult mai mic, fiind alegerea multor utilizatori care pun accent pe portabilitate.

trotineta electrica Joyor Allegria F5S

Seria Unico (X) si Torino (Y)

Principalul avantaj al trotinetelor din aceasta serie – Unico, Voyager si Torino il reprezinta prezenta rotilor de dimensiune mai mare – 10 inch, care contribuie direct la un grad de confort mai mare in deplasare. Aceste trotinete electrice sunt prevazute cu sistem de franare pe disc, ceea ce la face confortabile si sigure, chiar si pe trasee mai lungi.

trotineta electrica Joyor Unico X5S

Seria Venom (Y6S)

Vorbim deja de varful de gama al trotinetelor electrice Joyor. Aceastea sunt definite prin design, siguranta si confort. Sunt vehicule electrice de dimensiuni mai mari, au sasiu mai mare si mai rezistent, sunt grele (au peste 30 kg), sunt prevazute cu sisteme duble de amortizare a socurilor, dar si sisteme de franare duble pe disc – fata si spate. Pe langa elementele de iluminare prezente si pe celelalte modele Joyor, acestea au si sistem de semnalizare si acumulatori mai mari, ajungand la autonomii de pana la 100km. De avut mare grija cu aceste trotinete electrice, sunt puternice si trebuie avut grija in utilizare! Neaparat cu echipament de protectie! De altfel este recomandarea pe care o transmitem tuturor utilizatorilor de trotineta electrica: intotdeauna purtati echipament de protectie!

trotineta electrica Joyor Venom Y6S

M-bike

Seamana cu o bicicleta electrica, dar nu are pedale. Ca si specificatii, se aseamana cu trotineta electrica Joyor Venom, insa arata diferit. E un vehicul electric cool, confortabil si usor de utilizat.

bicicleta electrica Joyor Mbike

Daca inca mai ai nelamuriri si nu te-ai decis ce trotineta electrica Joyor sa alegi, completeaza formularul de aici si vei fi ajutat cum sa alegi trotineta electrica JOYOR potrivita nevoilor tale.